Experimenteren kun je leren
Wanneer is een idee goed genoeg, en hoe weet je wat wel of niet werkt? Ja, experimenteren is een beetje eng. Maar het is wel belangrijk. Door te experimenteren voorkom je dat aannames leiden tot teleurstelling. Ook leg je met een experiment bloot waar de échte waarde van je idee ligt. In deze training leer je hoe je snel en zelfstandig een prototype ontwikkelt, een hypothese formuleert en ‘m toetst met je doelgroep.
in het kort
Een idee ontwikkelen kost niet alleen tijd, maar ook geld. En een idee zonder publiek kost je ook nog een hoop teleurstelling. Daarom wil je zo vroeg mogelijk weten hoe kansrijk je idee is, en de uitdagingen omzetten in kansen. Door te experimenteren verken je in korte tijd veel oplossingsmogelijkheden.
Waarschijnlijk denk je dat je bij experimenteren afhankelijk bent van anderen. Stel je hebt een idee voor een app, hoe kun je dan zonder ontwikkelaar een werkende app maken? Geen zorgen, experimenteren kun je leren! Gewapend met karton, papier, tape en een stift leren we je hoe je alleen of met je team een goed prototype kunt maken.
Ook laten we je zien hoe je AI en digitale hulpmiddelen inzet om je idee vorm te geven. Zo leer je low fidelity prototyping toe te passen in je werk, of om complexe processen te visualiseren met business origami. Vervolgens gaan we aan de slag met de onderzoeksmethode, want je wilt graag oprechte en eerlijke feedback ontvangen op je prototype. Hoe schrijf je een aanname om tot een hypothese, hoe maak je een interviewscript en hoe ga je met kritiek om?
Dit levert de training jou op
- Je leert vanuit je eigen kunnen middelen in te zetten om prototypes te maken.
- Je leert hoe je je idee snel kan valideren door middel van prototyping.
- Je weet wanneer een experiment kan worden ingezet, en hoe je het kunt organiseren.
- Je kunt een idee of proces vorm geven met prototypingmethodieken.
- Je leert te begrijpen en onderbouwen waarom experimenteren belangrijk is.
- Je leert samen te werken als groep en daar verschillende expertises in te erkennen.
- Je weet hoe je het prototype kunt testen met je doelgroep.
- Je leert hoe je feedback ophaalt, op waarde schat en met kritiek moet omgaan.
- Je doet nieuwe inzichten op door praktijkcases en eigen onderzoek.
Voor wie
Deze training is voor teams en professionals die sneller willen innoveren. De training is geschikt van professionals zonder ontwerp ervaring tot product teams die samen willen leren experimenten om kaf van koren te scheiden, en waarde te realiseren voor eindgebruikers. Ook kan deze training gevolgd worden door productteams (van ontwerpers tot developers) waarbij we gezamenlijk tot een werkend prototype komen.
Deelnemers zijn bijvoorbeeld:
- Propositiemanagers
- Projectmanagers
- Productmanagers
- Product teams
- Marketeers
- Programmeurs
- Business & concept developers
praktisch
ONS stappenplan
Intake
Voordat we aan de slag gaan willen we een goed beeld krijgen van de ambities, op basis hiervan stellen we de training samen.
We maken een planning waarin we de een datum prikken, het huiswerk opstellen en een kostenplaatje maken.
Trainen
Eerst ga je zelfstandig aan de slag met opdrachten die we tijdens de training zullen bespreken.
Samen met collega’s ga je werken met nieuwe methodieken, processen en leer je deze nieuwe vaardigheden toe te passen in je werk!
Na het volgen van de training ga je het in de praktijk waar maken middels de ‘learning to tasks-methode’.
Nazorg
Daarna maken we de balans op, hoe gaat het, en hoe kunnen we het leerplan verder ontwikkelen?